Paksi siker szakmai vetélkedőn

Szakmai vetélkedőre invitálta a megyében nyilvántartott szakápoló tagjait a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Vármegyei Szervezete. A Hivatásunk mesterei vagyunk címmel február 4-én a szekszárdi Hotel Meropsban megrendezett versenyen a Paksi Életfa Idősek Otthonának szakdolgozói is képviseltették magukat. A tizenhét csapat részvételével zajlott megméretésen a paksiak a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A SzociFanok elnevezésű csapat tagjai Magyar Mária intézményvezető ápoló, Lovásziné Hanuszka Judit osztályvezető ápoló, Zakál-Jávor Tímea minőségügyi felelős és Ferenczi Ildikó intézményvezető voltak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az intézményvezető elmondta: több vármegyei kórházból érkeztek versenyzők a megmérettetésre, a szociális szférából a paksin kívül még egy csapat vett részt. A mentőszolgálat is indult a versenyen, csapatuk meg is nyerte azt. A második helyezettek onkológiai szakápolók lettek, őket követték a paksi szakemberek.

Ferenczi Ildikó fontosnak tartja, hogy hasonló versenyeken szerepeljenek munkatársai. A Paksi Életfa Idősek Otthonában egyre súlyosabb állapotú embereket gondoznak, sokszor úgy működnek, mint a krónikus belgyógyászati osztályok. – Elengedhetetlen feltétel, hogy megfelelő képességű és képzettségű szakápolók dolgozzanak az intézményben – tette hozzá az intézményvezető, aki azt is elmondta, hogy hálás munkatársaiért, közöttük az elkötelezett egyetemi diplomás ápolókért, akikkel merik vállalni az egészségügyi szakterületen megjelenő kihívásokat is.

Zakál-Jávor Tímea a versenyről elmondta, hogy elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk. Készültek a megmérettetésre, tanulmányozták a tájanatómiát, a főiskolai tankönyveket, az anatómiai atlaszt lapozgatták, memorizálták a régen tanult tételeket az élettan területén is. Ennek is köszönhető, hogy a teszt jól sikerült. A szakember megjegyezte: jó lenne, ha a gyakorlati feladatként kapott újraélesztést mindenki tudná és merné alkalmazni, úgy, ahogy a SzociFanok-nak is sikerült.

TelePaks Híradó: