Újabb harminckét hallgató végezte el a Paks II. Akadémiát

Három felsőoktatási intézményben – a Dunaújvárosi Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Miskolci Egyetemen – zárult sikerrel a Paks II. Akadémia harmadik évfolyama. Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakember szakirányú továbbképzéseken ezúttal összesen 32 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

Forrás: paks2.hu

A Paks II. Akadémiát azért hívta életre több hazai egyetemmel együttműködve a Paks II. Zrt., hogy előmozdítsa a nukleáris szakemberképzést. Az atomerőmű építése és üzemeltetése sok jól képzett szakembert igényel. A szükséges szakembergárda biztosítása érdekében különféle képzési programokat hívott életre a Paks II. Zrt. Ezek egyike a Paks II. Akadémia, amely keretében a meghatározott alapdiplomákkal rendelkezők két félév alatt alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről, az üzemeltetési folyamatokról. Az hallgatók a széles körű együttműködésben megvalósuló képzések során a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséről. A Paks II. Zrt. jóvoltából a képzés a hallgatók számára az intézményenként meghatározott keretszámig térítésmentes. A cég mindezen túl szakmai hátteret is biztosít a programhoz. A pakskettes szakemberek konzulensként segítették a hallgatókat szakdolgozatuk megírásában.

A program keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen és a Pannon Egyetemen jelenleg is folynak a szakirányú továbbképzések, illetve a tervek szerint újabb keresztféléves képzéseket indít a Dunaújvárosi Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem. Jelentkezni a kiválasztott intézményben lehet.

Forrás: paks2.hu