Beszámoló a 2022-es esztendőről

Megtartotta hagyományos évértékelő állománygyűlését az Atomix Kft. rendészeti üzletága. Dr. Péger János rendészeti üzletágvezető tájékoztatása szerint mind a Fegyveres Biztonsági Őrség, mind a Biztonsági Szolgálat sikeresen teljesítette a feladatokat. Az állománygyűlésen elhangzottak a 2023-ra vonatkozó tervek, továbbá elismerésben részesítették a jubiláló munkatársakat.

Fotó: TelePaks

A szervezet jelentős szakmai fejlődési pályát futott be. A kezdeti gyerekbetegségek leküzdése után a szakmai fejlődés szintjén jelentős eredményeket sikerült elérni. Ezzel a gondolattal kezdte beszédét Csanádi András február 24-én. Az Atomix Kft. ügyvezetője a hagyományos évértékelő állománygyűlésen a Rendészeti Üzletág munkáját méltatta. Kiemelte, hogy a cégvezetés legnagyobb örömére az Országos Atomenergia Hivatal ellenőrzéseinek eredményeiben, illetve az FBŐ versenyek eredményeiben is visszaköszön a fejlődés.

A pandémia óta most először adódott lehetőség a hagyományos állománygyűlés megtartására. Dr. Péger János rendészeti üzletágvezető előadásában azt mondta, hogy mind a Fegyveres Biztonsági Őrség (FBŐ), mind a Biztonsági Szolgálat (BISZ) sikeresen teljesítették a feladatokat. Tavaly a rendészeti üzletág munkatársai összesen 110 alkalommal vettek részt oktatási napokon. Vezetéstechnikai és pszichológiai tréningeket is teljesítettek. A fegyveres biztonsági őrök az országos szakmai csapatversenyen kimagasló teljesítményt nyújtottak a Ludovika Arénában. 2022 októberében az elsőtől a negyedikig megszerezték a helyezéseket a paksiak, ráadásul a hölgyek a legjobb női csapat különdíjat is elhozták.

A gyakorlatban is sikeresen teljesítettek a fegyveres biztonsági őrök. Tavaly november 30-án például egy ötfős fegyveres behatoló csapatot hatástalanítottak. A szimulációt a résztvevő hatóságok sikeresnek ítélték, mivel a támadókat felszámolták – tájékoztatott dr. Péger János.

Elismerések átadására is sor került február 24-én. A jubiláló kollégák ez alkalommal is emlékplakettet és oklevelet kaptak, az Év fegyveres biztonsági őre díjat Régi Dominik vehette át.

TelePaks Híradó: