Már a félidőre eldőlt

Pakson rendezik február 23. és 26. között az U20-as EYBL (European Youth Basketball League) B csoportjának tornáját. Az ASE csarnokban a házigazda Atomerőmű SE gárdáján kívül a román Dinamo Bukarest, az osztrák Vienna United PSV, az angol St. Charles Spartans, a szlovák válogatott, az angol Moulton College, a cseh BK Vividbooks Pardubice, az olasz ASD Pallacanestro, és a szintén olasz College Basketball-2 lép pályára. A mai (02.24.) mérkőzésen az Atomcity Paks az angol Moulton College ellen játszott.

Lerohanta angol ellenfelét az Atomcity, Sáfrán és Géringer révén 0-7-ra vezettek két perc elteltével, Géringer és Heimann triplája után 0-13-nál már időt is kértek a szigetországiak a harmadik perc közepén. Pavlik és Arnold révén 15 pontra nőtt a paksi előny, majd összekapta magát az ellenfél, és egy 7-0-s sorozattal feljött 9-17-re. Arnold és Sáfrán kosaraival tovább nőtt az Atomcity előnye, amihez még hozzátett Kupai és Arató is, jelentős hazai előnnyel ért véget az első tíz perc.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A második felvonásban tovább robogott az Atom, nem tudott komoly ellenállást kifejteni az angol csapat. A padról beszállók is termelték a pontokat, a csapat nagyon jól, 58,7 százalékkal értékesítette a mezőny kísérleteit. Rengeteg labdát szereztek, amiből gyors indításokkal könnyű kosarakat dobtak. A félidőre tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés.

A nagyszünet után visszavett a sebességből az Atomcity, négy perc alatt négy pontot szereztek, míg a vendégek egyet. Aztán Inalegwu és Kupai 2+1-eivel újra beindult a pontgyártás, az ötödik percben 31-73-at mutatott az eredményjelző. A következő öt percben potyogtak a gólok, a hazai csapat 20 pontot, míg az angolok ötöt szereztek.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az utolsó negyedben a harmadik perc közepén Kupai megszerezte az Atomcity századik pontját. A következő percekben az elfáradó angolokon kedvük szerint rohantak át Géringerék, minden paksi játékos betalált, és végül fölényes győzelmet arattak.

Moulton College – Atomcity Paks 51-124 (14-29, 14-34, 8-30, 15-31).
Atomcity Paks: Inalegwu Marcell Sámu 5, Barcza Kristóf 2, Imre Milán 13/3, Arnold Botond 16, Géringer Gergő 18/6, Pavlik Botond Olivér 9/3, Heimann Gergő 14/6, Gulyás Gergő Zoltán 7/3, Sáfrán Botond 11, Kupai László Levente 17, Arató Gergő 8, Békési László 4.