Ünnepi program március 15-én Pakson (Frissítve!)

Nemzeti ünnepünk 175. évfordulója alkalmából március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik a megemlékezés. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter polgármester, majd Pillanatképek… emlékezés ama dicső napra címmel a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói adnak ünnepi műsort. Felkészítő tanáruk Ludmann Ildikó. Közreműködik a Paksi Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Iskola Paksi Ifjúsági Fúvószenekara. Az ünnepség koszorúzással zárul Jámbor Pál szobránál. Kedvezőtlen időjárás esetén a Csengey Dénes Kulturális Központban tartják meg a megemlékezést. Az ünnepi est a kulturális központban lesz 18 órakor, beszédet mond Szabó Péter polgármester. Az esten átadják a Tisztes polgár kitüntetést, a díjazottak ebben az esztendőben Győrffy József festőművész és Kovács Mihály, a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete főpohárnoka. Az esten Benned él a magyarság címmel Udvarhelyi Boglárka Tünde operaénekes és Kautzky Armand színművész műsorát láthatja a közönség. Az ünnepség zárásaként Leber Ferenc alpolgármester mond pohárköszöntőt.

Fotó: TelePaks archív

Március 14-én 22 órától másnap 11.30-ig a Szent István téren megállási tilalom lesz, illetve március 15-én 9.30-tól várhatóan 11.30-ig le lesz zárva a főutca Római Katolikus Plébánia és Szentháromság téri kereszteződés közötti szakasza. Ez idő alatt a helyi és helyközi buszjáratok nem állnak meg a Dózsa György úti és a Szent István téri megállókban. A helyijáratokat érintő forgalomelterelésről részletes tájékoztatás olvasható a paksbusz.hu oldalon.

Friss hír (03.14.): A meteorológiai előrejelzések szerint március 15-én felhős, borongós lesz az időjárás az ország nagy részén, többfelé valószínű csapadék, főként eső, de helyenként átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Ezért a 10 órára a Szent István térre tervezett megemlékezést a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében tartják meg. Az ünnepség után a társadalmi és civil szervezetek egyénileg koszorúzzák meg Jámbor Pál szobrát a Szent István téren. A kulturális központban 18 órakor kezdődő ünnepi est programja változatlan.