Elkészült a templom előtti feljáró

Befejeződtek a munkálatok a Jézus Szíve katolikus templomhoz vezető feljárón. A terület a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium területén zajló beruházáshoz kapcsolódva újult meg. A Jézus Szíve katolikus templom előtti feljáró felújítása tavaly ősszel kezdődött el. A beruházás a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium területén zajló, több mint hárommilliárd forint értékű felújításhoz kapcsolódott. A munkálatok során felszedték a régi burkolatot és a közműveket, utóbbiak teljes cseréje, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése történt meg, illetve térkő burkolatot kapott a terület.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Szoros az együttműködés a Pécsi Egyházmegye és Paks Város Önkormányzata között. Ez a beruházás ékes bizonyítéka a kiváló kapcsolatnak – fogalmazott tavaly októberben Szabó Péter polgármester. A városvezető akkor kifejtette: az iskola és a feljáró felújításához több engedélyt kellett biztosítania az önkormányzatnak. A két fél több ízben egyeztetett annak érdekében, hogy az oktatási intézmény új épületei beleilleszkedjenek a városképbe.

– Az építkezés keretében újult meg az iskola teljes közműhálózata és kapott a templom előtti több mint száz négyzetméteres terület új burkolatot. A cél az volt, hogy a Templom tér egységes képet alkosson a megújuló iskolaépülettel – tájékoztatott Skucziné Mány Katalin. A Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatója azt mondta, az iskola területén is jól haladnak a munkával.

– A helyiek régi vágya vált valóra ezzel a beruházással, amit folytatni kívánunk. Már készülnek a tervek a Templom utca átépítésére, a templom előtti és melletti lépcsősor, valamint a tér teljes rekonstrukciójára. A főutca harmadik ütemű felújításához kapcsolódóan igazi közösségi tér jön majd itt létre új burkolattal és zöldterülettel – mondta Ulbert Sándor, a körzet képviselője.