Paksi Termelői Placc

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A húsvétvárás jegyében programokkal színesített termelői vásárra hívta a lakosságot Paks Város Önkormányzata április 1-jén a piactérre. A termelői vásáron sok minden beszerezhető volt az ünnepi asztalra, többek között füstölt áruk, sajtok, szörpök, borok, de más portékákat, így például szappanokat, ékszereket, textiltermékeket is kínáltak az árusok, akiknek ingyenesen biztosította a helyet az önkormányzat.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A vásár mellett volt kézművesudvar, ahol a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár munkatársai és a Paksi Ifjúságért Egyesület önkéntesei vezették a foglalkozást, valamint a Kackiás vándorjátszótérre is várták a családokat. A pályázati támogatásból finanszírozott Klasszikusok Pakson térzene-programsorozatban adott koncertet a Holló Együttes, a Vetővirág Népzenei Együttes és a Percussion Project Pécs.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Dr. Hanol János, a turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoport vezetője azt mondta, hogy tavaly óta szerveződött egy, a tervek szerint kéthavonta tartandó piactéri termelői vásár, ehhez a kezdeményezéshez társult programokkal az önkormányzat. Hozzátette, hogy amikor egyfelől a lakosságnak igénye van rendezvényekre, másfelől az önkormányzatnak takarékoskodnia kell, fontos szempont, hogy ezt a programot egy-kétszázezer forintból meg lehetett valósítani.