Szikrázó összecsapáson győzött a Kecskemét

Magyar Kupa negyeddöntőt játszott a Gesztenyés úti sportcsarnokban az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen egy mérkőzésen kellett kiharcolni a négyes döntőbe jutást, amire április 8-9-én, Budapesten a Tüskecsarnokban kerül sor. Utoljára március negyedikén találkozott egymással a két fél, akkor bajnoki mérkőzésen a paksiak fölényesen, 99-76-ra nyertek. A mérkőzés előtt Csirke Ferenc vezetőedző elmondta, hogy többen is kisebb sérüléssel bajlódnak, de a cél a négybe jutás.

Atkinson szerezte közelről a mérkőzés első találatát, egy kétpontos volt a válasz. Frank és Eilingsfeld is betalált távolról, de a vendégek támadásai is sikeresek voltak, a negyedik percben 8-8-at mutatott az eredményjelző. Egy triplával és két duplával átvette a vezetést a Kecskemét, Eilingsfeld és Kovács Ákos hárompontosa is csak a zárkózáshoz volt elég, időt is kért az ASE 14-21-nél, a nyolcadik perc közepén. Buckingham közelről volt eredményes, majd Taiwo sapkázta le a kecskeméti játékost a paksi palánk alatt. Egy vendég közelire Eilingsfeld válaszolt, majd a végén Buckingham értékesítette a büntetőit, egy találatra csökkentve a hátrányt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Edwin is elkezdte a pontszerzést, majd Grubor is csatlakozott hozzá, a Virgin-szigeteki irányító zsákolása után 28-30-at mutatott az eredményjelző. Megsérült Kovács Ákos lába, bicegve hagyta el a parkettet a tizennegyedik percben. Kemény csata folyt a pályán, több véleményes ítélet után hangosan tüntetett a hazai publikum, de ez nem hatotta meg a síp mestereit. Buckingham, majd Edwin dobta be büntetőit, majd ismét a paksi hátvéd volt eredményes közelről, Eilingsfeld kettese után 38-38 állt az eredményjelzőn. Nem sikerült átvenni a vezetést, sőt a vendégek léptek el négy ponttal, ezt az előnyt meg is tartották a huszadik perc végéig.

Edwin pontjaival tartotta a lépést az ASE, de 2-4 pontnál közelebb nem sikerült kerülni a lila-fehérekhez. Sok volt a hiba, a pontatlan átadás, a vendégek pedig koncentráltan és eredményesen játszottak. Taiwo törte meg Edwin sorozatát, majd kiosztott egy újabb sapkát. Az ASE utolsó pontját Grubor szerezte, a negyed 19 pontjából 14-et Deon Edwin szerzett.

A negyedik negyed elején Atkinson, majd Gulyás talált be, Atkinson büntetői után 67-66-ra átvette a vezetést a hazai társaság. Edwin újabb közelijével már 71-66-ra ment az Atom, de gyorsan visszajött a meccsbe a vendég, és az ötödik percben egy tripla után átvette a vezetést. A következő percekben beállt a különbség 2-4 pont körül, a hetedik percben 76-81-nél időt kért az ASE. Edwin közelije után, 85-86-nál időt kért a Kecskemét, másfél perccel a vége előtt. Ezután újra a bírók vették át a főszerepet, több furcsa ítélet született, rendre a hazai csapat kárára. Edwint kipontozták nyolc másodperccel a vége előtt, az utolsó támadást a piros-kékek vezették, de kevés volt a 4.5 másodperc a pontszerzéshez.

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 85-87 (20-23, 22-23, 19-18, 24-23). Atomerőmű SE: Frank 3/3, Gulyás 2, Pajor -, Taiwo 3, Kovács Ákos 3/3, Eilingsfeld 20/9, Grubor 3, Csizmadia NJ, Edwin 31, Atkinson Jr. 8, Buckingham 12, Karosi NJ.

Csirke Ferenc: A játékosaink kitették a szívüket a pályára, kalapot emelek előttük. Kovács Ákos már sérülten vállalta a játékot, ez ellen a Kecskemét ellen szükség lett volna rá. Remélem a rájátszásban minél több meccset nyerünk.