Elkészült a közműberuházás a Kőris közben

– A valamivel több, mint nettó harmincmillió forint értékű beruházást fele-fele arányban finanszírozta a lakóközösség, illetve az önkormányzat közműfejlesztési pályázat keretében – mondta Szabó Péter polgármester a Vácika utcából nyíló Kőris közben kiépített közműrendszer műszaki átadásán. Hozzátette, hogy évek óta biztosít forrást erre a pályázatra az önkormányzat, és egyre több lakóközösség él a lehetőséggel. Legutóbb a Kölcsey Ferenc utcában volt hasonló beruházás. A pályázat célja az érintett ingatlantulajdonosok hozzájárulásával, önkormányzati beruházásban, a közforgalom számára megnyitott közutak (út és járdák) kiépítése, továbbá csapadékvíz-elvezetés, ivóvíz-, szennyvízközművek és közvilágítás kiépítése.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Leber Ferenc alpolgármester azt mondta, hogy két évvel ezelőtt hat fórumot tartottak a hasonló területek közművesítésének megvalósításával kapcsolatban. – A Kőris köz jó példa arra, hogy megéri élni a pályázati lehetőséggel. A most elkészült munkálatok után még a szilárd útburkolat megépítése van hátra, hogy teljesen rendben legyen a terület, ami szintén megvalósulhat majd pályázati forrással – összegzett.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Kőris köz ivóvízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezetés és közvilágítás kiépítése projektben a terveket Paks Város Önkormányzata készíttette el, a kivitelező a Lambs Bau Kft. volt. A szerződést 2022. november 15-én kötötték meg, a munkaterületet november 23-án vette át a cég, március 24-én jelentették készre a munkát, és ma (04.13.) zárult le a műszaki átadás-átvétel. A műszaki ellenőrök díját az önkormányzat fizette. A beruházás keretében nyolc telek ivóvízellátása, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetése oldódott meg, megépült 113 méter ivóvíz gerincvezeték, 108 méter csapadékcsatorna és 113,5 méter szennyvízcsatorna, valamint közvilágítási hálózat létesült hat kandeláber lámpatesttel.