Óvodai beíratás 2023 – Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti Tagóvoda

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.) Az óvodai beíratásról szóló tájékoztató ide kattintva elérhető.

Harmadik rész: A Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti Tagóvodájának bemutatkozása

Fotó: Babai István

Óvodánk ideális helyen, az Atom tér, kulturális központ, iskola, sportlétesítmények, zöldövezet szomszédságában működik. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel programunkkal együttműködő, társas kapcsolatokra képes, értelmileg és érzelmileg fejlett gyermekeket tudunk nevelni. Ehhez megfelelő, gyermekekhez közelálló fejlesztő tartalmat választunk, a művészeti területekről, hagyományaink, népmeséink tiszta forrásából. Családias légkörben, kedves, gyermekszerető, szakképzett pedagógusok, pedagógiai asszisztensek, dajkák fejlesztik, gondozzák a „Kishegyiseket”. Tágas, világos, jól felszerelt csoportszobáinkban a zenének, mesének, alkotótevékenységnek kuckókat alakítottunk ki, ahol bátran kibontakozhatnak, önfeledten játszhatnak óvodásaink.

Fotó: Babai István

Vegyes csoportjainkban az egymástól tanulás is örömet okoz: a nagyok megmutathatják, milyen ügyesek, a kicsiknek pedig jólesik a törődés. Boldog, felszabadult körülmények között növekszik felelősségtudatuk, empátiájuk, és felnőttkorukban is segítőkész, egymásra odafigyelni tudó emberek lesznek. Óriási udvarunkban a gyermekek szabadon kielégíthetik mozgásigényüket. A nagyok vízhez szoktatáson, labdás testnevelésen az Atomerőmű SE sportcsarnokában és saját Arénánkban is edződhetnek. A családokkal együtt ünneplünk: Márton-napkor, karácsonyi gyertyagyújtáskor, népihangszer-készítésen, farsangkor, édesanyák köszöntésén, csoportkiránduláson. Tehetséges gyermekeink heti rendszerességgel járhatnak különféle térítésmentes programjainkra az ezirányban is képzett óvónőinkhez, ami a szülőknek is, a gyermekeknek is kényelmes: Mestermorzsa Vizuális Tehetségműhely, Zimme-zumm Zeneovi, Csiri-Biri Társulat drámajátéka, Perdülj-fordulj gyermektánc. Akinek szükséges, egyéni fejlesztést, gyógytestnevelést, logopédiai fejlesztést, hittanoktatást tudunk nyújtani. További információt kaphatnak rólunk intézményünk honlapján: benedekelekovi.paks.hu, telefonon: 75/830-150.

Fotó: Babai István