Gyenge teljesítmény, sima vereség

Budapesten játszotta második play-out mérkőzését az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A vendéglátók az utolsó előtti, tizenharmadik helyen zárták az alapszakaszt, míg a paksi piros-kékek a kilencedik helyen végeztek. Nos, ez leginkább a mérkőzés második félidejében nem látszott meg, az enerváltan, ötlettelenül játszó ASE sima vereséget szenvedett.

Jól indult paksi szempontból a mérkőzés, Buckingham, Edwin és Eilingsfeld kétpontos találataival, valamint Atkinson büntetőivel – igaz az amerikai center három kísérlete is kijött a gyűrűből – a hatodik perc elejére tíz ponttal ellépett az ASE, 2-12-t mutatott ekkor az eredményjelző. Mintha nagyon megnyugtatta volna a piros-kékeket a tetemes előny, sok lett a pontatlan átadás, a kihagyott helyzet, a Honvéd pedig egy 9-0-s rohammal feljött egy pontra. A több mint négy percig tartó gólcsendet Gulyás 2+1-e törte meg, az utolsó találat Edwin zsákolása volt.

A második felvonás elején még tartotta az előnyét az Atom, rengeteg eladott labda, sok rossz dobás akadt mind a két oldalon. 16-20 után újra a hazaiak domináltak, és az ötödik perc végén már 26-22-re ők vezettek. Pajort tarolták le a lábáról, úgy kellett letámogatni. Taiwo zsákolása törte meg a pont nélküli perceket, majd Edwin osztott ki egy sapkát a paksi palánk előtt, Buckingham pontjaival 28-27-re alakult az eredmény. Grubor két triplát is bevágott, de a vendéglátók is betaláltak, az utolsó másodperces ziccerrel egálra hozták az első félidőt.

A nagyszünet után sem sikerült elkapni a ritmust, dadogott a labda, sikerült kihagyni a kihagyhatatlant, a Honvéd pedig gyűjtögette a pontokat, és a hatodik perc közepére ellépett, időt is kért Csirke Ferenc 48-40-nél. Grubor triplája és Eilingsfeld négy büntetője után 52-50-re alakult az állás, de két távolival, majd két büntetővel 60-50-re elhúzott a vendéglátó a harmincadik perc végére.

Az utolsó felvonásban sem tudott váltani az Atom, sorra hagyták ki a lehetőségeket, amikor esély lett volna felzárkózni, rögtön jöttek az eladott labdák, rossz passzok. Mélyen a tudása alatt játszott a paksi csapat, a végén csak a kozmetikázásra maradt ereje.

Budapesti Honvéd Sportegyesület – Atomerőmű SE 75-65 (13-17, 20-16, 27-17, 15-15). Atomerőmű SE: Frank -, Gulyás 3/3, Pajor -, Taiwo 2, Eilingsfeld 11, Grubor 11/9, Csizmadia NJ, Edwin 11, Kékesi NJ, Atkinson 14, Buckingham 13, Karosi NJ.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív