Módosított útvonalon közlekedik az 1-es járat

Dunakömlődön a Béke utca 30. szám előtti történt csőtörés miatt az üzemzavar elhárításáig módosított útvonalon közlekednek az 1-es járatok, melyen egyik irányban sem érintik a Dunakömlőd-óvoda megállóhelyeket, tájékoztatott a Paksi Közlekedési Kft.

Április 13-án teljes szélességében lezárta a Béke utcát a Mezőföldvíz Kft., mert a 30-as szám előtt csőtörés történt. Az üzemzavar elhárítása várhatóan hosszabb időt, akár több hetet is igénybe vehet, mivel az útburkolatot is javítani kell. A forgalmi akadály megszüntetéséig az 1-es járatok Paks felől nem hajtanak be a Béke utcába, hanem a 6-os számú főközlekedési úton haladnak tovább és a Palotás üzemanyagtöltő állomásnál fordulnak be a lakott területre. Itt megállnak Dunakömlőd, Szabadság út megállóhelyen, majd tovább közlekednek a Dunakömlőd, forduló végállomásig.

Dunakömlődről indulva a Szabadság úti megálló érintése nélkül hajtanak ki a benzinkútnál a 6-os főútra, majd a bicikliútra átvezető gyalogátkelőnél lévő Paks (Dunakömlőd), autóbusz-váróterem megnevezésű helyközi megállónál veszik fel az utasokat, mielőtt járati útvonalukat a menetrendben meghirdetett módon folytatják.

Az óvodánál található megállók mindkét irányban kimaradnak, továbbá Paks irányába kimarad a Szabadság úton lévő megállóhely is. A Dunakömlődről Paks felé utazni kívánó utasok a végállomáson és a fent jelzett helyközi megállón kívül igénybe vehetik a Szabadság úton északi irányban lévő megállót is, mely esetben a végállomáson meg kell várniuk a visszaindulást. A módosulás csak az 1-es járatokat érinti. A forgalmi akadály megszűnéséről is értesíteni fogják az utasokat.

Elektromos busz. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks/illusztráció