Óvodai beíratás 2023 – Paksi Napsugár Óvoda Székhelyintézmény

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.) Az óvodai beíratásról szóló tájékoztató ide kattintva elérhető.

Negyedik rész: A Paksi Napsugár Óvoda Székhelyintézmény bemutatkozása

Fotó: Babai István

A Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai Székhelyóvodája az óváros szívében található. A műemlék jellegű épület fekvése miatt udvarunk csendes, zárt és biztonságos, amely felújított és jól felszerelt praktikus fajátékokkal, fedett teraszokkal és homokozókkal. Óvodánkban négy csoport található, amelyhez három mosdó tartozik, valamint csoportonként egy-egy tágas öltöző. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy tornaszoba is a rendelkezésünkre áll, hozzá tartozó korszerű mozgásfejlesztő eszközökkel.

Fotó: Babai István

A csoportszobáink modern és esztétikus bútorokkal és eszközökkel felszereltek, ennek köszönhetően barátságos légkörben fogadjuk a vegyes életkorú gyermekeket, és biztosítani tudjuk az elmélyült és önfeledt játékot. A Színesen, hatékonyan a művészetek eszközeivel elnevezésű program alapján dolgozunk, de a néphagyományok ápolását is fontosnak tartjuk, ezért arra törekszünk, hogy mindkét irányelv megjelenjen a mindennapokban. A művészetekkel kapcsolatos világnapokat – mese, zene, költészet – megünnepeljük. Tehetségműhelyt tartunk havonta egy alkalommal a tanköteles korú gyermekeknek: dráma-játék, zeneovi, mozgásfejlesztés, valamint kézműves-barkácsolás keretein belül igyekszünk közelebb vinni a gyermekekhez a művészeti tartalmakat. Rendszeresen járunk a könyvtárba, a múzeumba, a művészeti iskolába és színházba. A négy csoportból egy német nemzetiségi csoportként működik, amelyben a német hagyományokat ápolva tesszük élménydúsabbá a gyermekek életét. A Paksi Napsugár Óvoda választható délutáni tevékenységei: hittan – ami mind a három felekezet számára lehetővé teszi a hitoktatást –, dzsúdó, ovifoci, ovikosár, néptánc.

Fotó: Babai István