Ideiglenes buszmegálló kialakításáról tárgyaltak

Spiesz József, a nyolcas számú választókörzet önkormányzati képviselője kezdeményezett egyeztetést a Paksi Közlekedési Kft., a Volánbusz és a műszaki iroda munkatársaival. A megbeszélés célja az volt, hogy egy ideiglenes buszmegállót jelöljenek ki Dunakömlődön, aminek szükségessége tulajdonképpen egy csőtörés kapcsán merült fel.

Táblák jelzik a lezárást, se autóval, se busszal nem lehet végig menni Dunakömlődön a Béke utcán. A 30-as házszám előtt április 13-án csőtörés történt, egy 1970-es évekbeli alkatrész ment tönkre. A hibát kijavította a szolgáltató, viszont a víz alámosta az utat, ami így megsüllyedt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A korlátozás érinti a tömegközlekedést is, az óvoda elnevezésű megállót mindkét irányból kihagyják a járatok. Spiesz József, a nyolcas számú választókörzet képviselője szerint ez problémát okoz az utasoknak. Mint elmondta, az egyedüli felszállóhely a 6-os főút melletti buszmegálló maradt. Reggelente sok diák érkezik oda, ami a képviselő szerint azért veszélyes, mert nagy a forgalom, a gyerekek pedig, ha nem figyelnek, kiléphetnek az autók elé.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A probléma orvoslására egyeztetést kezdeményezett. A Paksi Közlekedési Kft., a Volánbusz és a műszaki iroda munkatársaival közösen találtak megoldást. Király István, a Paksi Közlekedési Kft. személyszállítási szakmai irányítója elmondta, hogy egy ideiglenes buszmegállót alakítanak ki, a Szabadság utca 19-es szám előtt lesz lehetőség a le és felszállásra. A megoldásról kikérték az ingatlantulajdonos véleményét is, aki támogatja a kezdeményezést. Megkeresésünkre a Mezőföldvíz Kft. arról tájékoztatott, hogy dolgoznak a csőtörés okozta probléma megszüntetésén. Mivel az út alatt több közmű is található, így a többi szolgáltatóval is zajlanak az egyeztetések. Terveik szerint egy hét múlva befejeződik az útszakasz helyreállítása.