Óvodai beíratás 2023 – Paksi Napsugár Óvoda Eötvös utcai Tagóvoda

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.) Az óvodai beíratásról szóló tájékoztató ide kattintva elérhető.

Hatodik rész: A Paksi Napsugár Óvoda Eötvös utcai Tagóvodájának bemutatkozása

Fotó: Babai István

Óvodánk Paks város óvárosi, kertvárosi részében, csendes, forgalommentes utcában, családi házas környezetben helyezkedik el. Óvodánk adottságainál fogva családias jellegű. Az óvoda tágas udvaraiban változatos mozgáslehetőségeket kínáló játékeszközök, fedett homokozók várják az örökmozgó gyerekeket. Az első, térköves udvaron lehetőség nyílik kerékpározásra, rollerezésre, motorozásra, aszfaltrajzolásra, a közlekedési szabályok megismerésére és gyakorlására. Tornaszobával is rendelkezünk, ami gazdag felszereltségével sokféle mozgáslehetőséget kínál. Az óvoda három vegyes csoporttal működik. A csoportszobák esztétikusak, otthonosak, a meglévő tárgyi feltételek a gyermekek neveléséhez, a változatos játéktevékenységekhez és mozgásigényük kielégítéséhez sokrétű lehetőséget biztosítanak. Minden csoportszobában van akvárium, és minden csoportnak magaságyása az udvaron, melyeket a gyerekekkel közösen gondozunk, és komposztálunk is.

Fotó: Babai István

Célunk a tapasztalatszerzésen alapuló ismeretnyújtás, a tevékenységközpontú óvodai nevelés eszközeivel, az életkori, az egyéni és fejlődési sajátosságokat figyelembe véve. Nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, a környezetvédelemre, a környezettudatos magatartás megalapozására és az egészséges életmódra nevelésre. Minden évszakban szervezünk erdei óvoda kirándulást a nagycsoportos gyerekeknek a Cseresznyéskert Erdei Iskolába és környékére, ahol nagyon sok érdekesség vár rájuk. Ünnepeinket, hagyományainkat az évszakokhoz kapcsolódó jeles napok köré, a természeti környezetre figyelve szervezzük. Heti rendszerességgel vannak logopédiai, gyógypedagógiai foglalkozások és fakultatív programok (vízhez szoktatás, hittan, ovifoci, néptánc).

Fotó: Babai István