Óvodai beíratás 2023 – Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai Tagóvoda

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.) Az óvodai beíratásról szóló tájékoztató ide kattintva elérhető.

Hetedik rész: A Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai Tagóvodájának bemutatkozása

Fotó: Babai István

A Munkácsy utcai tagóvoda Paks Malomhegy részén található, a Gárdonyi-kilátó mellett. Az óvoda udvarából Dunára néző panoráma fogadja a gyermekeket és szüleiket. A teljeskörűen felújított udvarunk szinteltolásos, így kiváló lehetőséget nyújt a gyermeki felfedezésre, megtapasztalásra, sokoldalú mozgásfejlesztésre, illetve a tudatosan felépített pedagógiai munka megvalósítására. Családias hangulatú óvodánkban kettő vegyes csoportban – Süni és Csicsergő csoport – várjuk a gyermekeket. A Süni csoportban német nemzetiségi nevelés folyik, aminek keretében a gyermekek az életkorukhoz igazodva, játékos formában ismerkedhetnek a német nemzetiség kultúrájával, nyelvével, hagyományaival mondókák, dalos játékok segítségével. Óvodánkban fogadjuk a kiemelt figyelmet igénylő gyerekeket is, az óvoda gyógypedagógusa heti rendszerességgel fejleszti őket. Csoportszobáink berendezése esztétikus, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő. Egyik termünkben galéria is bővíti a teret. A csoportokhoz saját öltözők, mosdók, illetve az udvar felé fedett teraszok tartoznak, így időjárástól függetlenül is biztosítani tudjuk a levegőzést.

Fotó: Babai István

Óvodánk programja: Mozgásfejlesztéssel az egészséges életmódért. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására, fejlesztésére, a gyermekek testi-lelki szükségleteinek és mozgásigények kielégítésére. Óvodánk jól felszerelt tornaszobával rendelkezik, ahol biztosítunk a gyermekeknek vitamintornát, Mozgáskottát, kosárlabdát, valamint ovifocit. A mozgásfejlesztő eszközök bővítéséhez óvodánk alapítványa a Napsugár Alapítvány is hozzájárul. Választható délutáni programok: néptánc, felekezetek szerinti hittanoktatás, dzsúdó, ovifoci, kosárlabda. Kiemelt figyelmet fordítunk a szülők és az óvoda kapcsolatának ápolására, erősítésére. Több olyan programot tervezünk és szervezünk, amelyek a családdal való együttműködésen alapszanak.

Fotó: Babai István