Mulcsozással védik a növényeket

Friss mulcs fedi a földet a lakótelep számos pontján, az Építők útjától a Gesztenyés útig tapasztalhatják ezt a lakosok. A DC Dunakom Zrt. szakemberei nemrég végezték el a mulcsozással kapcsolatos feladatokat a közterületeken.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A környezettudatosság jegyében a téli gallyazási munkálatokból megmaradt ágakból, vesszőkből készült a mulcs – tájékoztatott Seregély Erzsébet. A DC Dunakom Zrt. közterület-fenntartási részlegének vezetője hozzátette, hogy tudatosan készültek a tavaszra, és már tavaly tesztelték az ágyásokat. A szakember elmondta, hogy a mulcsozásnak köszönhetően a növények jobban bírják a száraz időjárást, illetve kevesebb gyom nő ki a területen.

Az újítást először az ötös körzetben próbálták ki. Kudorné Szanyi Katalin, a választókerület önkormányzati képviselője azt mondta, hogy megválasztásakor hirdette meg az egészséges utcák kialakítását célzó tervet, amibe jól beleillik ez az újítás. Kiemelte, a munka májusban folytatódik, amikor a DC Dunakom Zrt. szakembereivel körbejárják, ellenőrzik a zöld területeket, és pótolják a hiányzó növényeket. A cél, hogy növeljék a lakosság komfortérzetét.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A város zöldítési programjának köszönhetően sok cserjét ültettek el Pakson az elmúlt években. A DC Dunakom Zrt. munkatársai egész évben figyelik majd a mulcssal borított területeket. A terv, hogy minél több ágyásra tudják alkalmazni ezt a technikát.