Útkorszerűsítésről írtak alá szerződést

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Györkönyi utca egy szakaszának korszerűsítéséről írt alá megállapodást Szabó Péter polgármester és Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. ügyvezetője ma (04.24.) a városházán. A polgármester elmondta, hogy a Cseresznyésbe vezető Györkönyi utca utolsó háza és a már épülő Vácika utca becsatlakozás közötti útszakaszon dolgozik majd a kivitelező.

Mint kifejtette, a Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan szeretne a beruházó lakóterületeket kialakítani, épült már ilyen a Liget utcában, és tervezett a Pollack Mihály utcától északra fekvő területen, illetve a volt téeszmajor területén. – Nem szeretnénk, ha utóbbi esetében a forgalom csak a Györkönyi utcát terhelné majd a Pál vagy a Kurcz György vagy a Domb utcákat, ezért tartottuk fontosnak a beruházó céggel egyetértésben tehermentesítő út létesítését. Tehát jelen projekt a Paks II. beruházáshoz közvetetten kapcsolódó, lakóterületfejlesztésből adódó útfejlesztés – összegzett Szabó Péter.

A sajtónyilvános szerződéskötésen az is elhangzott, hogy 140 nap áll rendelkezésre a kivitelezésre. Ennek során 1250 méter hosszan végez munkálatokat a kivitelező. Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy hat méter szélességű lesz az útpálya, a meglévőt bővítik. Teljesen új aszfaltot kap a teljes útpálya, a bővítéssel érintett részen teljesen új rétegrendet is kap a felület. Az útépítés mellett a csapadékvízelvezetést is megoldják. Hozzátette, hogy április 27-én veszik át a munkaterületet, és meg is kezdik a munkálatokat.

Hámori Szabolcs azt is elmondta, hogy megpróbálják az egypályás forgalmat biztosítani, de előfordulhat, hogy rövid ideig szükség lesz teljes útlezárásra, utóbbi esetben előzetesen tájékoztatják a közlekedőket. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy mire ilyenre sor kerülhet, elkészül a Vácika utca.

A mintegy 250 millió forint értékű beruházás teljes egészében kormányzati támogatásból valósul meg.