Bázisintézmény lett a Paksi Benedek Elek Óvoda

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Paksi Benedek Elek Óvoda: elnyerték az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. A pedagógusok pályázatot adtak be az Oktatási Hivatalhoz, amelyben bemutatták a Mesevár székhelyóvoda, a Hétszínvirág tagóvoda és a Kishegyi úti tagóvoda programját. – Az elismerés jó visszacsatolás, hogy magas színvonalú munka folyik az óvodákban – mondta Szabó Péter polgármester, kiemelve, gratulál az intézményvezetőnek és minden jelenlegi és nyugdíjas munkatársnak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az intézmények infrastruktúrája a feladatellátásokhoz megfelelően felszerelt. Mindhárom tagóvodában különböző technikákat alkalmaznak és programokat tartanak az óvodapedagógusok annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését segítsék. Három fő területük van, a madarász ovi program a Hétszínvirág tagóvodában, a kreativitás fejlesztése alkotói tevékenységekkel a Kishegyi úti tagóvodában, és a tehetséggondozás a mozgás eszközével a Mesevár székhelyóvodában – mondta Bosnyák Zoltánné, a Paksi Benedek Elek Óvoda intézményvezetője.

A cím elnyerésével az óvoda bekerült az országos bázisintézményi hálózatba, ami azt jelenti, hogy az ország bármely pontjáról érkezhetnek pedagógusok megismerni az intézményben használt jó gyakorlatokat. Az intézménnyel 2026. június 15-ig szóló együttműködési megállapodást kötött az Oktatási Hivatal.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Ahogy az oktatas.hu oldalon olvasható, a bázisintézményi hálózat működtetésének célja a pedagógiai eredményesség növelése olyan intézmények bevonásával, amelyek a kor elvárásaihoz illeszkedő szakmai innovációkkal rendelkeznek, jó gyakorlataik révén követésre érdemesek, az érdeklődő intézmények, pedagógusok számára elérhető, hozzáférhető módon helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutató órák, tanulmányi és tehetséggondozó versenyek, pedagógus továbbképzések számára és így készek és képesek a hálózatos tudásmegosztásra, amelyek nyitottak arra, hogy szakmailag támogassák a tartósan alulteljesítő, illetve a lemorzsolódással veszélyeztetett köznevelési intézmények szakmai tevékenységét, az ott folyó nevelő-oktató munkát.