Megjelentek az energetikai felújítást támogató pályázatok

Áprilisi ülésén döntött a képviselő-testület arról, hogy idén is kiírják az energia-megtakarítást eredményező beruházásokat támogató lakossági pályázatokat. A pályázati felhívások megjelentek.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív felvétel

Az egyik pályázatban az iparosított technológiával 2008 előtt épült meglévő lakások és lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújításának, korszerűsítésének önkormányzati támogatására pályázhatnak a lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei. A másik pályázatban a Paks város közigazgatási területén hagyományos technológiával 2008 előtt épült meglévő lakások és lakóépületek tulajdonosai, tulajdonosi közösségei pályázhatnak önkormányzati támogatásra energia-megtakarítást eredményező beruházásaikhoz.

A hagyományos és iparosított technológiával épült lakások, lakóházak energia-megtakarítást célzó beruházásainak önkormányzati támogatásáról szóló rendeletet módosította a képviselő-testület annak érdekében, hogy szélesíteni tudják a támogatható tevékenységek és ingatlanok körét. Ennek nyomán a pályázat – amely minden évben nagyon népszerű – új elemekkel bővült, a támogatható beruházások közé bekerült többek között az inverteres klíma, a hőszivattyú, a napelemes és napkollektoros rendszer kiépítése is.

A pályázatokat mindkét esetben 2023. június 5-én 8 és 16 óra között lehet benyújtani. A 2023. június 5. előtt benyújtott pályázatokat a kiírásnak megfelelően nyilvántartásba veszik, de vizsgálat nélkül elutasítják.

A pályázati felhívással kapcsolatosan Hrivikné Neidert Nóra kereshető (Paksi Polgármesteri Hivatal 7030 Paks, Dózsa György út 55-61.). Személyes konzultációra hétfőn, kedden, szerdán 8 és 15.30, pénteken pedig 8 és 12 óra között van mód előzetes időpontegyeztetést követően, telefonon kereshetik a 75/500-580-as telefonszámon, illetve emailben az energetika@paks.hu címen.

A részletes pályázati felhívások és a kitöltendő adatlapok elérhetők a város honlapján, a lakossági pályázatok címszó alatt.