Hetvenöt zsák szemetet szedtek össze

Paks is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz. A Föld napján, április 22-én délelőtt várták az önkénteseket.

Három helyszínen zajlott a szemétszedés, az Ürgemezei szabadidőpark területén, a LaDIK csónakház Duna-parti környékén és a Volán teleptől az atomerőműig vezető kerékpárút mentén. Az akcióban megközelítőleg százan vettek részt, és összesen hetvenöt zsák hulladékot gyűjtöttek össze. A műanyag palackokon kívül sörösdobozokat és szőnyegdarabot is találtak az önkéntesek.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Paks Város Önkormányzata hosszú évek óta csatlakozik a TeSzedd! akcióhoz. A hulladékgyűjtésben Szabó Péter a hivatal munkatársaival vett részt. Paks polgármestere azt mondta, fontosnak tartja, hogy ezzel az akcióval felhívják a figyelmet a környezet megóvására. Hozzátette, hogy ilyenkor megmozdul a város a közös ügy érdekében.

Az egész országra kiterjedő kampány célja az volt, hogy együtt tegyék tisztábbá a lakóhelyük környezetét az emberek. A szervezők biztosították a gyűjtéshez szükséges gumikesztyűket, szemeteszsákokat, láthatósági mellényeket és kézfertőtlenítőt is.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A hulladékot tartalmazó zsákokat bekötve kellett elhelyezni a gyűjtőpontokon. A zsákok összeszedéséről Paks Város Önkormányzata, elszállításukról és a hulladék ártalmatlanításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az ÉMI gondoskodott.