Sugárvédelmi konferencia és továbbképzés az OAH részvételével

Április 18-20. között rendezték meg az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakosztályának XLVIII. Sugárvédelmi Továbbképző konferenciáját Gyulán. Az OAH szakértő munkatársai nemcsak résztvevőként voltak jelen a rendezvényen, hanem több előadás keretében, valamint szekcióvezetőként is segítették a közel 180 fő továbbképzését. A hivatal kiemelt céljai közé tartozik, hogy az atomenergia békés célú felhasználásával kapcsolatos tevékenységek tudományos, oktatási, szakmai továbbképzését segítse, írják az Országos Atomenergia Hivatal honlapján.

Forrás: haea.gov.hu

A rendezvényen harminchét előadás hangzott el, amelyek közül a hivatali kollégák négy keretében számoltak be az OAH feladatait érintő sugárvédelmi témákról, közöttük az integrált sugárvédelmi ellenőrzések sarokpontjairól és a helyszíni ellenőrzések szakmai folyamatáról, a kisméretű moduláris reaktorok megjelenésével kapcsolatos szabályozói kihívásokról, az orvosi izotóplaborok kialakításának speciális követelményeiről, valamint a nukleáris medicinában keletkezett radioaktív hulladékokról.

A konferencia, amelyhez szakmai kiállítás is kapcsolódott, lehetőséget biztosított arra, hogy a különböző területekről érkezett szakértők megbeszéléseket folytassanak, valamint, hogy a résztvevők megismerjék az oktatási és kutatási területeken elért új eredményeket.

Forrás: haea.gov.hu