Vereség Szegeden

Szegeden lépett pályára playout mérkőzésen az ASE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzés eredményétől függetlenül már mind a két csapat biztos résztvevő lesz a következő szezonban a legmagasabb osztályban. A forduló előtt az Atom a hat csapatos playout csoport élén állt, míg a Tisza-partiak előnye is behozhatatlan a még veszélyeztetett Budapesti Honvéd és a Nyíregyháza csapataival szemben.

Jól kezdett a paksi csapat, Atkinson büntetőjével, Gulyás és Buckingham tripláival, valamint Edwin közelijével elhúzott, időt is kértek a hazaiak a negyedik perc közepén, ekkor 3-11-et mutatott az eredményjelző. Gulyás újabb hárompontost szerzett, majd zsákolt egyet, Buckingham közelije után már kilenc pont volt a piros-kékek előnye. Biztosan tartották az előnyt Edwinék, Buckingham is újra betalált távolról, az utolsó találatot Atkinson szerezte a gyűrű alól.

A második felvonásról már nem lehet sok jót elmondani, védekezési hibák, elrontott dobások követték egymást, a Szeged pedig vérszemet kapott, az ötödik perc elejére feljöttek 31-32-re, időt kért Csirke Ferenc. A hatodik perc közepén már húsz pontnál jártak a hazaiak, míg az Atom csak tíz pontig jutott. A folytatásban sem sikerült rendezni a sorokat, hazai vezetéssel ért véget az első félidő. Ami pozitívum, hogy Kékesi Kolos bő három perc alatt négy pontot szerzett.

A nagyszünet után ott folytatták a felek ahol abbahagyták, a hazaiak motiváltan, sorban szerezték a kosarakat, míg az ASE játéka esetleges, elképzelés nélküli volt. Bő négy perc után időt is kért a paksi csapat, 65-46-os állásnál. Nem sokat változott a játék képe, fokozatosan nyílt az olló, a nyolcadik perc tájékán két büntető után már tizenöt ponttal vezettek a hazaiak. A negyed végén Taiwo és Buckingham révén bejött tíz pont alá az Atom.

Az utolsó felvonásban a negyedik perc elejéig kellett várni az első paksi találatra, ekkor már 80-62-t mutatott az eredményjelző. A védekezés továbbra sem működött, könnyű kosarakat dobtak közelről, és távolról a kék-fehérek. Az első tíz perc huszonhat pontjával szemben harminc perc alatt szerzett negyvennyolc pont kevés volt a szoros eredményhez.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 95-74 (16-26, 30-16, 25-20, 24-12). Atomerőmű SE: Frank 4, Gulyás 13/9, Pajor -, Taiwo 4, Atkinson Jr. 14, Karosi NJ, Csizmadia 2, Edwin 20, Kékesi 6, Buckingham 11/6.

A kép archív illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks