Megépült a Paks-Dunakömlőd 6-os úti támfal

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai forrásból épült meg a 6-os főút menti, löszfal omladék elleni támfal 288 méter hosszban, 1,7 milliárd forint értékben. A beruházás részét képezte a főút nyomvonalának korrekciója és a vízelvezetés teljeskörű felújítása is.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Két védmű épült a 6-os főút Paks külterületi szakasza melletti, korábban omlásnak indult löszfal mentén, ezzel megakadályozva az esetleges lösz omladék útburkolatra hullását. A 88 és 200 méteres védművek építésén túl a beruházás keretében a szakemberek elvégezték a főút nyomvonalának korrekcióját és a vízelvezetés teljeskörű felújítását is.

A támfal ünnepélyes átadásán, május 17-én beszédet mondott Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházási államtitkára, Süli János, országgyűlési képviselő és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A beruházás a Közép-Duna Menti Térségben tervezett országos közúti felújítások megvalósítására kötött szerződés keretében valósulhatott meg. A projekt részeként a támfal építésén túl Tolna Vármegyében összesen 18 útszakaszon közel 160 km hosszban történt útfelújítás az elmúlt években, valamint 30 kis és közepes nyílású híd is megújult, összesen 29 milliárd forint értékben.

Forrás: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának közleménye