#nemluxustaska kampány – ötven nőnek segítettek a kistérségben

Ötven, Pakson és a kistérségben élő rászoruló nőnek juttatott el alapvető higiéniai termékeket tartalmazó, használt, de jó állapotú táskákat a Paks Kistérségi Szociális Központ. Az akció a #nemluxustáska elnevezésű országos kezdeményezés keretében valósult meg, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.

A #nemluxustáska elnevezésű kampányt először 2018-ban indította három, a társadalmi problémák iránt kifejezetten érzékeny nő. Egyikük Huszka Ágnes stílusszakértő volt, aki elmondta, hogy olyan jó állapotban levő, de megunt táskákat várnak évről-évre, amelyekben elsősorban tisztálkodási szereket helyeznek el az adományozók.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Az idei kampány nőnapkor indult. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével ötven táska került Paksra, amelyeket a kistérség településein élő rászoruló hölgyeknek a szociális központ családsegítő munkatársai vitték el. Dr. Tubáné Árpási Kitti, a Paks Kistérségi Szociális Központ szakmai vezetője azt mondta, hogy a táskákkal megajándékozott nők örömmel fogadták az adományt, többen fotóval is bizonyították ezt. A szociális központ szakmai vezetője reméli, hogy a következő évben is részesei lehetnek a nemluxustáska és a máltai szeretetszolgálat közös akciójának.