Lezárult az Energiamixer

Számos értékes pályamű érkezett a Paks II. Zrt. prezentációkészítő versenyére, írják a paks2.hu honlapon.

Forrás: paks2.hu

Az ország minden tájáról több tucatnyian neveztek a Paks II. Zrt. felső tagozatos tanulók számára kiírt pályázatára. Az Energiamixer elnevezésű versenyen egy prezentációt kellett elkészíteni, amely előnyeikkel és hátrányaikkal együtt bemutatja azokat az erőműtípusokat és áramtermelési módokat, amelyek hozzásegítik hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez. Formai megkötés nem volt, a prezentáció készülhetett tetszőleges szoftverrel vagy applikációval.

– Izgalmas és színvonalas pályamunkák érkeztek a május 10-i határidőre. Úgy látjuk, a jövő nemzedéke tisztában van vele, hazánknak milyen földrajzi adottságai és lehetőségei vannak, és azzal is, hogy milyen fontos olyan energiamixet kialakítani, ami figyelembe veszi a klímavédelmi célokat is – mondta a zsűri tagjaként Rákóczi Péter, a társaság kommunikációs igazgatója. Az értékelésben részt vett a Paks II. Zrt. humánerőforrás igazgatója is. Benedek Áron kifejtette, nagy örömükre szolgált, hogy számos pályázó videón is rögzítette a prezentációra épülő előadását, igazán interaktívvá téve ezzel a téma feldolgozását. Hozzátette: a pedagógusok szemmel láthatóan valódi mentorként segítették diákjaikat a verseny során.

A zsűri három fődíj és egy különdíj odaítéléséről döntött.

A legjobb három alkotás beküldői:
• Tóth Zsolt, Vígh István, Buzás Hunor (Hódmezővásárhely, Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola)
• Gruchman Bernadett, Humli Virág Zsófia, Veres Vica (Váchartyán)
• Lakatos Ábel (Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium)

Különdíjban részesült Hábermáyer Alex és Zsivicza Bence, a kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskola diákjai.

A négy díjazott alkotás készítői egy-egy családi belépőt nyertek a Csodák Palotájába.

Forrás: paks2.hu