Új orvos rendel a nyolcas körzetben

Június elsejétől dr. Ságh Beáta látja el a nyolcas számú háziorvosi körzet pácienseit tartós helyettesítésben – jelentette be dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója sajtótájékoztatón, amit Szabó Péter polgármesterrel tartottak. A helyszín a II. számú városi rendelőintézet (Barátság út 2.) volt, mivel az érintett körzet betegeit itt fogadja majd a doktornő. Megváltozott a rendelési idő is, szerdánként 12-től 16 óráig, a többi hétköznapon 9-től 13 óráig lesz rendelés. Dr. Bodnár Imre az átállási időszakra kéri a betegek türelmét.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter polgármester megköszönte dr. Barok József háziorvosnak a több évtizedes gyógyító tevékenységét, egyben jó munkát kívánt dr. Ságh Beátának. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a doktornő korábban dolgozott már háziorvosként Pakson, majd pszichológusként folytatta szakmai pályafutását, miközben részt vett a központi orvosi ügyelet munkájában is. A nyolcas háziorvosi körzet ellátásában két asszisztens segíti a munkáját, Farkasinszki Réka, akit már ismernek a betegek, a másik asszisztens Asbóth Éva, aki a gyógyászati központ állományából érkezik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyolcas háziorvosi körzetet ellátó dr. Barok József egyéni vállalkozóval 2018. november 20-án kötött egészségügyi ellátási tevékenységre vonatkozó szerződés a vállalkozó felmondására tekintettel 2023. május 31-én megszűnt, a praxisjog 2023. november 30-ig elidegeníthető. A nyolcas háziorvosi körzetben 2022. december elsejétől mostanáig dr. Major Zoltán háziorvos látta el a betegeket szintén tartós helyettesítésben.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója arról is tájékoztatott, hogy a paksi alap- és szakellátást érintő, tavasszal lezajlott átszervezésekkel együtt járó költözések sikeresen befejeződtek. A tapasztalatok alapján a betegek megszokták az új rendet.