Ismertették a programot a szervezők és támogatók

A 31. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválra június 26. és július 2. között várják a rock, a blues, a jazz, a gasztronómia és a borok kedvelőit. A június 2-án tartott sajtótájékoztatót követően a Táncsics parkban gyűltek össze a résztvevők és elültettek egy facsemetét, a kis fenyő az összetartozást szimbolizálja. Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, úgy fogják gondozni ezt a Galántáról érkezett fát, mint a testvérvárosi kapcsolatot.

A tavalyi fényes, három évtizedes jubileum után dübörög tovább a Gastroblues fesztivál. A szervezők és támogatók sajtótájékoztatón jelentették be az idei esemény főbb állomásait. Kevesebb mint egy hónap múlva, június 26-án startol a program. A tartalmasnak ígérkező egy hétre minden készen áll.

Gárdai Ádám főszervező arról tájékoztatott, hogy klubkoncertekkel kezdődik a fesztivál, paksi fellépők, amatőr zenészek kapnak lehetőséget. Rajtuk kívül természetesen nemzetközi és hazai sztárok is a húrok közé csapnak, június 29-től. Folyamatos lesz a zenei kavalkád, Paksra jön többek között Miller Anderson, Gaelle Buswel, Philip Sayce, Fekete Jenő & T. Rogers.

Idén minden eddiginél nagyobb munkát és számolást okozott a program szervezése, ugyanis a támogatásokkal az év elején még nem tudtak biztosan kalkulálni. Ez az akadály azonban nemrég elhárult, így a korábbiakhoz hasonló tartalommal várják a látogatókat a Gastroblues fesztiválra. A nagy múltú rendezvényt ezúttal is támogatja Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

A jótékonyság ismét kiemelt figyelmet kap. Süli János a térség országgyűlési képviselője, egyben a fesztivál fővédnöke azt mondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az idén is a viski gyermekek kapják a kóstolójegyekből befolyó összeget. A nemes célok megvalósítása mellett ugyanekkora hangsúlyt kap majd a testvérvárosi kapcsolatok ápolása.

Öt színpadon ötven koncert fogadja majd a fesztiválozókat. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy templomi koncerteken is részt vehetnek a látogatók, de a gasztronómia rajongói és a borkedvelők is ugyanúgy megtalálják számításukat.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az összetartozást szimbolizálja az a fenyő, amelyet a 31. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál sajtótájékoztatóját követően ültetett el Gárdai Ádám főszervező, Pallya Gábor Galánta főellenőre, Leber Ferenc Paks alpolgármestere és Szabó Péter, Paks polgármestere, aki kiemelte, hogy úgy fogják gondozni ezt a fát, mint a testvérvárosi kapcsolatot.