Módosították a házirendet a szekszárdi kórházban

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatója, dr. Németh Csaba közleménye a házirend módosításáról, amelyet szó szerint közlünk:

Intézményünk minden dolgozóját mélyen megrázta a május 15-én éjjel, a traumatológiai osztályon történt késeléses támadás. Kolléganőnk szerencsére már jobban van, orvosai hazaengedték, gyógyulása otthonában folytatódik.

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház vezetősége, dolgozói nagyobb biztonsága érdekében 2023. május 30-i hatállyal módosította az intézmény házirendjét, melynek 22. pontjában az alábbiakat fogalmazta meg:

„Az intézménybe személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró- és vágóeszköz, gázspray stb.) nem hozhatók be. Étkezési célból kizárólag tompa végű kenőkés használható a kórház területén. Az intézménybe fegyvert, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt behozni tilos”.

A nővérek a jövőben fokozott figyelemmel kísérik a betegek által behozott tárgyakat. Amennyiben valakinél szúró-vágó eszközt találnak, azt elkérik és biztonságos helyre teszik, illetve hazaküldik a hozzátartozókkal. Minden osztályon rendelkezésre áll vágásra alkalmas kés, amely szükség esetén kölcsönkérhető a nővérektől.

Tolna Vármegyei Balassa János Kórház