Fagylaltot ajándékozhatnak rászoruló gyerekeknek

Indul az Itt a nyár, minden gyermek fagyira vár! elnevezésű, civil kezdeményezésű akció Pakson, aminek keretében bárki fagylalttal ajándékozhat meg rászoruló gyermekeket. A jótékonysági akció részleteit sajtótájékoztatón ismertették.

Az ötletgazda, dr. Ulbertné dr. Merész Laura azt mondta, hogy amikor egy másik jótékonysági ügy kapcsán elvitt egy testvérpárt cukrászdába, akkor merült fel benne a gondolat, hogyan lehetne megoldani, hogy több rászoruló gyermeknek része lehessen hasonló élményben. Munkához látott, és összefogással létrejött az Itt a nyár, minden gyermek fagyira vár! elnevezésű program.

Freiné Fritz Ildikó, a Paksi Kistérségi Szociális Központ munkatársa elmondta, abban segítenek, hogy eljuttatják a fagyikuponokat az érintettekhez. – A program lényege, hogy ha valaki bemegy fagyizni valamelyik az akcióhoz csatlakozott cukrászdába, vehet egy vagy akár több kupont, és bedobhatja az ott kihelyezett gyűjtőládába. Egy kupon megvásárlásával egy rászoruló gyermek egy gombóc fagyihoz juthat. A tervek szerint a gyűjtődobozokat havonta kétszer ürítjük ki, és juttatjuk el a kuponokat rászoruló gyerekekhez, részletes tájékoztatást erről a központ Facebook-oldalán adunk majd – összegzett.

Weisz Réka, a Paksi Ifjúságért Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy ők is örültek a megkeresésnek, és nem volt kérdés, hogy segítenek, amiben csak tudnak. – Vállaltuk az akció grafikai részének finanszírozását, a szükséges eszközök – plakátok, gyűjtődobozok, kuponok – beszerzését, elkészítését. Bízunk benne, hogy sok gyermek arcára mosolyt tudunk csalni ezzel a kezdeményezéssel – mondta.

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy nagyon megfogta az ötlet. – Egy közösség erejét megmutatja, hogyan viszonyul az elesettekhez. Ez egy példaértékű kezdeményezés, amivel örömöt szerezhetünk nehezebb sorsú gyerekeknek, ugyanakkor a jobb körülmények között élők láthatják, hogy nem minden családban magától értetődő a fagylaltozás – emelte ki .

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A kezdeményezéshez eddig az Erzsébet Nagy Szálloda cukrászdája, az Éva Cukrászda, a Stella Cukrászda, a Vagamary Cukrászda, az Édes Cake Macaronozó és a Placc Bisztró csatlakozott. Azt is vállalták, hogy minden két kupon megvásárlása után egy harmadikkal támogatják az akciót. Az első dobozürítést a tanévzáró utánra tervezik.