Szurkolói ankétot tartott az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata

Évzáró szurkolói ankétot tartott az ASE férfi kosárlabda-szakosztálya a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

Elsőként Gulyás Róbert szakosztályelnök értékelte a 2022/2023-as szezont. Mint elmondta, elég korlátozottak voltak az anyagi lehetőségek, emiatt csak négy légióssal vágtak neki a bajnokságnak, és a külföldieket sem a „felső polcról” tudták válogatni. Nem gondolták, hogy 14 győzelem kevés lesz a playoffba kerüléshez, de ez most tizenöt év után újra előfordult, nem kifogásként említette, de elmondta, hogy sok volt a sérült és a beteg a bajnokság során. Az egyik fő szempont az volt, hogy a nézőket visszacsalogassák, ami úgy érzi, hogy sikerült. A playoutról elmondta, hogy szakmailag értékelhetetlen, annyi haszna volt, hogy a fiatalok is pályára tudtak lépni. Azonban motiváció már nem volt, és a csapatot is nehéz volt összeállítani.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Személyi kérdésekről is szó esett, mint elmondta: a külföldi játékosok közül nem marad senki, a magyarok közül távozik Frank, Karosi, Csizmadia és Taiwo is. Helyettük két új igazolást mutattak be, a „B” csoportos Vasasból érkezett Radics Gerzson, és visszatért Oroszlányból Dorogi Gergő.

A következő bajnokságról is szó esett, ami talán a legfontosabb, hogy öt légióssal vágnak neki a küzdelmeknek, ugyanis be kell látni, hogy négy légiós kevés a kiugró eredményekhez. Meghatározó magyar játékost nem sikerült még igazolni, élő szerződése van Eilingsfeldnek, Pajornak, és sikerült megegyezni a folytatásról Kovács Ákossal és Gulyás Milánnal, tehát rájuk biztosan számíthat Csirke Ferenc vezetőedző. Tárgyalásban állnak több fiatal, magas, magyar játékossal, de még nincs eredmény. Gulyás Róbert azt mondta, hogy a következő szezonban a cél a legjobb négy közé kerülés. A Bonyháddal kötött együttműködési szerződést megszüntették, az új koncepció az, hogy a „B” csoportban indítják el a paksi U23-as csapatot, Morgen Frigyes irányításával.

Csirke Ferenc elmondta, hogy nagyon csalódott, hogy nem jutottak a rájátszásba, de úgy érzi, hogy sikerült előrelépni. Jövőre olyan csapatot szeretne, amelyikben olyan játékosok kapnak szerepet, akik nem csak a statisztikájuk javítása miatt jönnek hozzánk.

Dorogi Gergő kiemelte, hogy már a Bonyhádban is játszott, két év oroszlányi kitérő után azért tért vissza, mert fejlődni szeretne, és Pakson adottak ehhez a lehetőségek.

Radics Gerzson a „B” csoportos Vasasból érkezett, ami elmondása szerint nagy szintlépést jelent, a célja az, hogy minél előbb felvegye a ritmust, és hasznára tudjon lenni a csapatnak.

Morgen Frigyes kiemelte, hogy az U23-as csapat ugyanazt a stílusú játékot fogja játszani amit a felnőttek, azt a vonalat fogja képviselni mint Bonyhádon.

A tervek szerint augusztus 7-én kezdenek a magyar játékosok, 14-én a külföldiek. Pár hétig az ESZI sportcsarnokában fognak csak tudni edzeni, ugyanis folytatódik az ASE csarnok felújítása, és emiatt a játékteret majd csak szeptembertől tudják használni.