Személyi kérdésekről is tárgyalt a képviselő-testület

Rendkívüli ülésen határozott a képviselő-testület a Paksi Városi Múzeum igazgatói posztjáról. A hétfői (06.05.) döntés értelmében dr. Fazekas Ferenc vezeti az intézményt 2023 augusztus 1-től, megbízatása öt évre szól. A grémium döntött még többek között a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatói állására szóló pályázat kiírásáról, a Protheus Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagjainak megválasztásáról, valamint a Gastroblues Alapítvány támogatásáról.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Öt téma szerepelt a képviselő-testület rendkívüli ülésének napirendjén. Elsőként az önkormányzati tulajdonú Protheus Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagjait választották meg. Bana János és Koósz Roland, a társaság felügyelő bizottságának elnöke és tagja jelezték lemondásukat a betöltött tisztségükről, ezért volt a téma napirenden. A döntés értelmében Baracsi László és Király István látja majd el feladatait a felügyelőbizottságban.

A testület elbírálta a Paksi Városi Múzeum igazgatói munkakörére kiírt pályázatokat. Két pályázó volt, a városvezetés a Pulszky társaság szakértői véleményére is hagyatkozva hozta meg döntését. A jelenlegi igazgatóhelyettes pályázata minden feltételnek megfelelt, így a képviselő-testület dr. Fazekas Ferencet bízta meg az intézmény vezetésével. A Paksi Városi Múzeum jelenlegi igazgatójának vezetői megbízása 2023. július 31-én lejár, az új igazgató ezt követően, augusztus 1-én áll munkába – tájékoztatott Szabó Péter polgármester.

A testület döntött még többek között a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatói pályázatának kiírásáról és ingatlan értékesítéséről. Határoztak arról is, hogy ötmillió forint támogatást nyújtanak a Gastroblues Alapítványnak. Az ülésen mindegyik témában egyhangú döntést hoztak.