Friss zöldség, gyümölcs a MyFarm-kertektől

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek, amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből. A MyFarm kosárhálózat közösségi kertjei Pest megyében és több vidéki kis- és nagyváros közelében működnek, így gyakorlatilag az ország felén csatlakozhatunk már egy közelünkbe eső ilyen gazdasághoz. A MyFarmerek – Ács, Harta, Szentmártonkáta, Hajdúhadház és Ópusztaszer – jelenleg szállítanak árut többek között Budapestre, Győrbe, Tatára, Kecskemétre, Szegedre, Debrecenbe, Egerbe, Dunaújvárosba, Szekszárdra és környékükre.

Forrás: MyFarm

A közösségi mezőgazdálkodás itthon is egyre népszerűbb, hiszen széleskörűen elérhetővé vált ezáltal a biztos forrásból, békebeli ízeket idéző jó minőségű, szezonális és fenntartható módon előállított háztáji termék. A közösségi mezőgazdálkodás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gazda vállalja, hogy egész évben a kertjéhez csatlakozó közösség tagjainak termel, míg a vásárlók vállalják, hogy átalánydíjért cserébe átveszik a terményeket. Ez mindkét fél számára kiszámíthatóságot és hosszú távú elköteleződést jelent.

A MyFarmnál a hetente, kéthetente vagy havonta érkező szezonális, frissen termett és szedett zöldséggel, gyümölccsel, vagy most már akár extra tojással és kézműves termékekkel megrakott boxokat a közösség tagjai kényelmesen, házhoz szállítva vehetik át, személyesen a gazdától. A vegyes zöldségkosarak segítségével változatossá tehető a család étkezése, megbízható vitaminforrással akár a nyári, akár a téli szezon alatt.

Forrás: MyFarm

A nyári szezonra még nem késő csatlakozni a közelünkben található egyik MyFarm kerthez, amelyek idén is várják új tagjaikat, számos meglepetéssel, kiegészítő szolgáltatással. Ugyanis a közösséghez csatlakozó tagok a szezon alatt receptekkel gazdagodhatnak, 0-24 órában követhetik a bekamerázott kertek életét, nyitott kert programon vehetnek részt családjukkal a nyár folyamán, idén június 10-én pedig online főzőshow-n is részt vehetnek Mautner Zsófi gasztroceleb vezetésével.

https://myfarmharta.com

Forrás: MyFarm sajtóközleménye