Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért! – díjátadó

Lezárult a Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért sportprogram. Az eredményhirdetést június 6-án tartotta meg a Paksi SE szabadidősport szakosztálya a Fehérvári úti stadion épületében.

Nagy sikerrel zajlott az idei sportesemény. A három forduló közül a futás volt a legnépszerűbb, közel ezernégyszázan futottak az Ürgemezőn, de a kerékpározáson is több mint ezren vettek részt. Az úszáson egy picit kevesebben jelentek meg – hangzott el az eredményhirdetésen. Az az intézmény győz, amelyik a létszámához viszonyítva a legtöbb embert tudja mozgósítani a három alkalom során.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldala

Évek óta a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola viszi el a kupát az iskolák közül. Az intézmény idén is első helyezett lett, mégpedig 185,58 százalékos részvételi aránnyal. Jutalmukat Poór József, az iskola testnevelő tanára, a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi tagja vette át. Azt mondta, ezek a sportesemények alkalmat kínálnak a közösségépítésre, a mozgás megszerettetésére.

– Én is és Klopcsikné Somorjai Mária korábbi pedagógus kollégám is mindig a lehető legjobb eredményt akartuk elérni, akármilyen mozgalomról, sporteseményről volt szó. A Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért program első versenyét mindjárt meg is nyertük. Akkor az iskola tanítóival, tanáraival sokat dolgoztunk a rendezvény népszerűsítésén. Ezt követően pedig hagyománnyá vált, hogy ezen a programon, ahogy a többi versenyen is, nyernünk kell. A Deák iskolában családias közeg uralkodik, erős és aktív a szülői közösség, amely kiváló kapcsolatot ápol a pedagógusokkal. Ezért tudunk évek óta ennyi résztvevőt bevonni ebbe a sporteseménybe – összegzett Poór József.

Az iskolák közül a második a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola (112,71 százalék), a harmadik a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (103,09 százalék) lett. Az óvodák közül az első helyen a Paksi Napsugár Óvoda Dunakömlődi tagóvodája végzett mintegy 320 százalékkal. A díjátadón a gyermekekkel együtt vették át a jutalmukat. A második helyen a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodája (291,50 százalék), a harmadik helyen pedig a Paksi Napsugár Óvoda Eötvös utcai tagóvodája (217,54 százalék) végzett.

Összesen 700 ezer forint értékben osztottak ki sportszerutalványt a dobogón végzett intézmények között. – Büszkék vagyunk arra, hogy a városban működő két óvoda mindegyik tagóvodája és négy általános iskola is csatlakozott tömegsport rendezvényünkhöz. Az intézményekkel szorosan együttműködve dolgoztuk ki és vihetjük végig inspiráló kezdeményezésünket. Jövőre is meg szeretnénk rendezni a programot – mondta Rostané Katona Katalin, a PSE szabadidősport szakosztályának vezetője.