Paksi intézmények kertjébe kerültek a felajánlott virágok

Jelentős mennyiségű virágot ajánlott fel egy helyi vállalkozó az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítványnak. Az adományozónak egy kérése volt, hogy a szervezet munkatársai olyan helyekre juttassák el az egynyári növényeket, ahol megbecsülik, gondozzák őket. A virágok egyebek mellett az óvodák, iskolák, a bölcsőde, a nappali melegedő és az idősek otthona kertjét ékesítik.

Adorjánné Kiss-Csordás Aliz, az „Együtt a Parlagfű ellen” Alapítvány munkatársa váratlan telefonhívást kapott néhány héttel ezelőtt. A vonal túlsó végén egy kertészet vezetője volt, aki azért kereste, hogy szeretne felajánlani megközelítőleg ezer-ezerötszáz tő virágot az alapítványnak.

Fotó: az Együtt a parlagfű ellen Alapítvány felvétele

– Ez az első alkalom, hogy ekkora felajánlás érkezett hozzánk. A virágokat tizenhét oktatási-nevelési, szociális és más intézmény között osztottunk szét. A kannavirágok, pistikék, büdöskék már az épületek kertjében pompáznak – tájékoztatott Adorjánné Kiss-Csordás Aliz. A szervezet munkatársai például a Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai tagóvodájába közel száz tő virágot vittek, amelyeket örömmel fogadtak az óvoda dolgozói és rögvest el is ültették. A nevelési intézmény kertjében számos fa és virág van, amelyeket a gyerekekkel együtt gondoznak.

Fotó: TelePaks/Gyimóthy Éva

– Az esztétikus udvar kialakítására és a környezetvédelemre nagy hangsúlyt fektetünk óvodánkban. A gyerekeket arra neveljük, hogy fontos gondoskodni a növényekről, és óvni a környezetünket. Sokat beszélgetünk arról is, mire van szükségük a növényeknek az életben maradáshoz és ahhoz, hogy minél szebben pompázzanak a kertben. Tehát fontos nevelő szándéka is van ennek az adományozásnak – összegzett Horváthné Támer Ilona, a Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai tagóvodájának vezetője.