Levendulaszüretre invitálnak

Az első szedd magad akcióra invitálják az érdeklődőket a LevenDuna ültetvényre, a Sánchegyre június 17-én és 18-án, mindkét napon 9-től 18 óráig. A bioültetvényen egy hektáron szedhető levendula várja a szüretelőket. A francia levendula szörpnek, süteménybe is szedhető, közben gyönyörködhetnek a dunai panorámában. A kicsi levendulaarató táska ára ezer, a nagy aratótáska ára ezerötszáz forint (készpénzben fizetendő), melyek teleszedhetők.

Levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása, tépése a bokrok sérüléséhez vezet. Amennyiben megoldható, mindenki vigyen magával ollót vagy metszőollót. Metszőolló kölcsönözhető letéti díjért (mely visszajár). Fotózkodni, szelfizni lehet. Nyitvatartási időn kívül zajló fotózáshoz bérelhető a terület, ehhez külön bejelentkezés szükséges.

Kérik, hogy aki autóval érékezik, parkoljon le a Paksi Halászcsárda környékén, a Kömlődi utca végénél, onnan egy kisebb sétával a Kömlődi utcán, majd jobbra tartva érhető el az ültetvény. A levendulaültetvényhez jutást a Paksi Halászcsárdától és a Rókus utca végétől táblákkal segítik.

Forrás: a LevenDuna Facebook-oldala

További információ: https://www.facebook.com/levenduna