Kihirdették a Szent István-napi programokat

Geszti Péter, Dés László és Oláh Gergő, majd Azahriah adnak koncertet, fellép a Tűzvirág Táncegyüttes, lesz népi játszótér és habparty. Színes programkavalkád kínál kikapcsolódási lehetőséget az idei Szent István-napi rendezvénysorozaton. A programokat Szabó Péter, Paks polgármestere és Márkus Zalán, a Csengey központ ügyvezetője ismertette sajtótájékoztatón.

Sajtótájékoztató az augusztus 20-i programokról. Fotó: TelePaks

– A rendezvény idén is kétnapos lesz, augusztus 19-én kezdődik. A célunk az volt, hogy minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere a Márkus Zalánnal, a Csengey Dénes Kulturális Központ ügyvezetőjével tartott sajtótájékoztatón június 26-án, az ürgemezei szabadidőparkban. A polgármester arról tájékoztatott, hogy az első napon, augusztus 19-én este a fő program Geszti Péter, Dés László és Oláh Gergő Best of Geszti című koncertje lesz, Szent István napján délelőtt ünnepi megemlékezést tartanak a Jézus Szíve templomban, kenyérszenteléssel, délután tovább folytatódnak az ünnepi rendezvénysorozat programjai a szabadidőparkban, a Tűzvirág Táncegyüttes fellépését követően a sztárvendég Azahriah lesz 20 óra 30 perctől.

Márkus Zalán a kísérőprogramokról szólva elmondta, hogy lesz mesezenekar, népi játszótér, vizes programok, habparty is – a tótól a lengyel focipályáig több mint húszezer négyzetméteren elterülő rendezvényhelyszínen. Augusztus 20-án Vikidál Gyula délutáni koncertjéhez flashmob is kapcsolódik majd: az ország legnagyobb élő lobogóját hozza létre a tervek szerint hatszáz önként jelentkező az Ürgemezőn. A flashmobra még lehet regisztrálni.