SZÉP–kártya: pluszjuttatásról dönthet a munkáltató

A munkáltatóknak lehetőségük van 2023. augusztus 1. és december 31. között egyszeri alkalommal, legfeljebb 200 ezer forint támogatást adni dolgozóiknak béren kívüli juttatásként SZÉP-kártyájukra. Ez az összeg nem tartozik bele az évi 450 ezer forint rekreációs keretbe – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fotó: TelePaks

A munkáltató a 200 ezer forint támogatást több részletben is utalhatja a munkavállaló SZÉP-kártyájára. A SZÉP-kártyán levő teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható.

Ha a munkavállalónak az adott időszakban több munkáltatója van, a 200 ezer forint támogatást minden munkáltatótól megkaphatja.

Ha a munkavállaló munkaviszonya nem áll fenn a teljes adóévben, a 200 ezer forint összegű juttatást nem kell a munkában töltött napokkal arányosítani, az teljes összegben jár. Ha a munkavállaló egy új munkaviszonyt létesít, akkor az új munkáltató is utalhat a SZÉP-kártyájára 200 ezer forint összegben pluszjuttatást – áll a NAV közleményében.