Rangos kitüntetést kapott Árokszállási Eszter

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa elismerésben részesült Árokszállási Eszter. A Paksi Vak Bottyán Gimnázium nyugállományba vonuló matematika-fizika szakos tanárát  június 22-én a Pedagógus nap alkalmából tartott ünnepségen díjazta a tankerületi központ a szekszárdi Vármegyeházán.

Árokszállási Eszter. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal korábbi felvétel

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa kitüntetést azok kaphatják meg, akik több éven át kiemelkedő eredménnyel nevelték, oktatták a tanulókat, és emberi hozzáállásuk is példaként állítható az ifjúság elé. Minden évben összesen tíz pedagógus részesülhet az elismerésben. Árokszállási Eszter örömét fejezte ki amiatt, hogy kollégái is elismerik munkáját, hiszen ők terjesztették fel a díjra. A matematika-fizika szakos tanár többszörösen kitüntetett pedagógus, számos tudományos cikk szerzője. Mint mondta, most pihenni szeretne, de elképzelhetőnek tartja, hogy a későbbiekben folytatja mind tanári, mind tudományos tevékenységét. Alapelvének tartja, hogy nem létezik olyan gyermek, aki a matematikában tehetségtelen, ennek tükrében végezte több évtizedes munkáját is.

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója díjban részesült a megyei ünnepségen Zántóné Sélley Katalin, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára.