Pályázat kiírásáról is tárgyalt az értéktár bizottság

Fiatalok számára helytörténeti pályázat kiírásáról és új elemek értéktárba helyezéséről is tárgyalt a Paksi Települési Értéktár Bizottság. A grémium személyi kérdésekről is döntött június 27-i ülésén. 

A Paksi Települési Értéktár ülése. Fotó: TelePaks

A városházán tartotta júniusi ülését a Paksi Települési Értéktár Bizottság. A grémium elsőként személyi kérdésekben döntött, hiszen két tagja – dr. Váradiné Péterfi Zsuzsanna és Takács Éva – lemondott tagságáról nyugdíjazás, illetve költözés miatt. A bizottság megtárgyalta az új tagokkal kapcsolatos személyi kérdéseket. Felvetették a mohácsi vésszel kapcsolatos emléktábla elhelyezésének javaslatát, fiatalok számára helytörténeti pályázat kiírásáról is szó esett. Korábban már felmerült, hogy beilleszthető lehetne a helyi értéktárba Németh Imre helytörténeti munkássága vagy Pákolitz István költészete – ezzel kapcsolatban is tárgyalt a bizottság. Dr. Hanol János elnök felvetette: a temetkezésre nem használt régi temetők is megérdemelnék a védettséget.

A Települési Értéktár Bizottság jelenleg 47 helyi értéket tart számon. Közülük 46-ot emelt a Tolna Megyei Értéktár Bizottság a megyei értékek sorába; legutóbb Hopp-Halász Károly festőművész életművét találták érdemesnek erre a címre.