Musical-előadással zárult a Nuclear Kids program

Öt perc a dicsőség címmel tartottak musical-előadást a Nuclear Kids tábor résztvevői a Csengey Dénes Kulturális Központban július 6-án. A közel kétórás darabban 22-en szerepeltek és 12 zeneszámot énekeltek el. A programban résztvevők Oroszországból, Bulgáriából, Horvátországból és Magyarországról érkeztek. Az előadást 12 nap felkészülési időszak előzte meg.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Ivanov Nikita elmondta, hogy a gyerekek először megkapták a forgatókönyvet, majd megtörtént a szereposztás. Ezt követően pedig sokat gyakoroltak, mivel nehezen tanulták meg a szöveget a résztvevők. A rendező és forgatókönyvíró hozzátette, hogy a munkán kívül városnézésre és strandolásra is jutott idő.

A Nuclear Kids nemzetközi gyermekművészeti projekt 2009-ben indult, célja, hogy az atomerőművek mellett élő gyermekeket közelebb hozzák egymáshoz nemzetközi szinten is, barátságok köttessenek, és családias hangulatban szerezzenek életre szóló élményeket. A szervezők a jövő évre is várják a jelentkezőket. A programot a Roszatom támogatta.