Alakul az ASE kerete

Két új játékos szerződtetését jelentette be a napokba az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az előző idény után az összes külföldi játékosától megvált a csapat, most az újak kiválasztása és szerződtetése folyik.

Forrás kosarlabda.ase.hu

Elsőként a tapasztalt, georgiai válogatott, Duda Sanadze érkezését jelentették be. Állítólag már tavaly is szerették volna Paksra hozni, de akkor ez meghiúsult. A hármas poszton bevethető, 31 éves, 196 cm magas, 95 kg-os játékos hazájában kezdte a pályafutását, majd az USA egyetemi bajnokságában, az NCAA-ben a San Diego Toreros csapatában szerepelt. Játszott Szlovéniában, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Portugáliában, Katarban, a szerb KK Borac Čačak-kal az ABA Ligában és legutóbb Cipruson. A piros-kékek szurkolói majd szeptemberben találkozhatnak vele először, ugyanis a grúz válogatottal ott lesz az augusztus 25-től szeptember 10-ig tartó világbajnokságon.

Forrás: Atomerőmű SE férfi kosárlabda Facebook-oldal

A másik bejelentett játékos nem ismeretlen a honi kosárlabdát követők között, az MVM-OSE Lions egykori irányítója, a szlovák válogatott Mario Ihring is elkötelezte magát az Atomvárosba. Több ország bajnokságában is megfordult a 193 cm magas, 80 kg-os, 25 éves point guard, Szlovákiában, Olaszországban, Lengyelországban, Horvátországban és Észtországban is szerepelt, az előző idényben a német elsőosztályú Syntainics MBC Weissenfels alkalmazásában állt.