Virágos Magyaroroszág verseny – Lakossági felhívás

Paks városa is elindul a 30. Virágos Magyarország versenyen, amely idén soha nem látott népszerűségnek örvend, a története során ennyi település nem regisztrált még.

A kertész- és tájépítészmérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló zsűri hamarosan megkezdi a települések zsűrizését és a pályázatok értékelését. Az eredményhirdetést ősszel tartják ahol számos díjat zsebelhetnek be a legvirágosabb települések.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a szakmai szervezetek képviselőinek megszépült közterületeit, gondozott zöldfelületeit.

Paks Város Önkormányzatának célja kezdettől fogva a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk, az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen.

Az értékelésnél továbbra is a legfontosabb szempont, hogy az utcáról látható, ízléses, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a lakókörnyezethez illő, valamilyen ritmust követő ültetés, elhelyezés, ami odavonzza a járókelők tekintetét.

Ezen a héten Paksra érkezik a Virágos Magyarországért verseny zsűrije. Ezúton kéri az önkormányzat a város lakosságát, intézményeit és vállalkozóit, hogy az utcafrontok, előkertek szemét- és gyommentesítésével segítsék elő környezetünk szebbé, rendezettebbé, tisztábbá tételét.
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív illusztráció