Négy újabb okoszebra készül Pakson

Hamarosan LED-ek figyelmeztetik az autósokat a Gagarin utca és Móricz Zsigmond utca kereszteződésében, a Barátság úton, a Kishegyi út alján és a Pákolitz István városi könyvtár előtt, ha gyalogos közelíti meg az átkelőt. A bruttó 20 millió forint értékű beruházás a közlekedésbiztonság növelését célozza.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Szabó Péter polgármester július 24-én jelentette be, hogy a már meglévő nyolc okoszebra mellett további négyet alakítanak ki a városban. A Gagarin utca és Móricz Zsigmond utca kereszteződésében, a Barátság úton, a Kishegyi út alján és a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár előtt valósul meg ilyen átalakítás.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A városvezető úgy tájékoztatott, hogy a négy okoszebra kialakítása bruttó 20 millió forintból valósul meg. Hozzátette, hogy nemcsak felfestésről van szó, a kivitelező munkatársai prizmákat, kamerákat telepítenek, és a zebrák mindkét oldalán lesz LED-es közvilágítás, ami éjszaka biztosítja a megvilágításukat.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Végh Lajos, Paks rendőrkapitánya korábban elmondta, hogy a város önkormányzata jól döntött, amikor kezdeményezte az okoszebrák kiépítését. Hozzátette, hogy a villogó fényeknek nagy szerepük van a közlekedésbiztonság javításában, mivel felhívják az autósok figyelmét a gyalogosátkelőn közlekedőkre.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A munkát a Gagarin utca és Móricz Zsigmond utca kereszteződésében lévő gyalogátkelőhely átalakításával kezdték július 24-én, várhatóan a hónap végére mind a négy zebra átépítése befejeződik, a tesztüzem augusztus 3-án kezdődik.