Idegenben kezdi a Paksi FC a bajnokságot

Tizennyolcadik szezonját kezdi a legmagasabb osztályban a Paksi FC labdarúgócsapata. A bajnokság nyitófordulójában az NB II.-ből feljutó MTK Budapest vendége lesz a zöld-fehér együttes július 28-án.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Hathetes felkészülés előzte meg a Paksi FC NB I.-es labdarúgócsapatánál a bajnoki rajtot. Ez idő alatt a helyi tréningek, az edzőmérkőzések mellett egy hetet Szlovéniában edzőtáboroztak, ahol három edzőmérkőzésen három győzelemmel hangoltak az MTK elleni nyitófordulóra (július 28. 20.00).

A megszokottól eltérően a szezon végeztével nagy játékosmozgás zajlott a csapat háza táján: tizenhatan végleg vagy kölcsönbe igazolva hagyták el a klubot, míg a bevételi oldalon kilenc játékos neve szerepel. Ez a változás a szakmai stábnak is kihívást jelent, főleg annak tükrében, hogy olyanok is távoztak, akikre számított volna Bognár György. Többen kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, ami csak tetézi a problémákat.

– Nem alakult még ki százszázalékosan a csapatunk, különösen a védelemben vannak gondjaink, amire az edzőmeccsek is felhívták a figyelmet. Sajnos három kezdőjátékosunk, Szabó, Temesvári és Szélpál is sérült a hátsó alakzatban. A többi rendben van a középpályán és a támadóharmadban egyaránt, de az MTK elleni mérkőzésen nehéz 90 percre számítok. Furcsa módon az MTK jelenlegi játékosállományát és stílusát még jobban ismerem, mint a sajátunkat, de mindent megteszünk a jó eredmény érdekében – nyilatkozta a vezetőedző.

Az idegenbeli mérkőzést követő első hazai meccsre a szurkolóknak várniuk kell, mert a Debrecen kérésének eleget téve a PFC beleegyezett a halasztásba, így a kéthetes időszak még alkalmat kínál az összecsiszolódásra, valamint a sérültek felépülésére is van remény.

– Nagy a fluktuáció a csapaton belül, ezt rendbe rakni komoly feladat, lehet, hogy emiatt ilyen átmeneti év lesz, de a keret képességei szempontjából úgy ítélem meg – persze, ha a védők is felépülnek –, hogy az ötödik hely vagy az erős középmezőny most is meglehet – mondta Bognár György. A vezetőedző bízik abban, hogy a szurkolók sok paksi gólnak tapsolhatnak a bajnokság során, igaz, azt nem ígérte meg a mester, hogy sorozatban negyedszer is a zöld-fehérek adják az évad végén a bajnokság gólkirályát.

Dallos Tibor