Megduplázódott az első éves hallgatói létszám a DUE-n

Rekordszámú, 1373 hallgató nyert felvételt a Dunaújvárosi Egyetemre 2023-ban. Ez a tavalyi létszám két és félszerese – tájékoztatott az intézmény.

Fotó: DUE

A jelentkezési és felvételi statisztikák az elmúlt öt év tükrében folyamatos emelkedést mutatnak a Dunaújvárosi Egyetemen. Az intézmény évről évre népszerűbb, az idén kiemelkedően nagy számban szavaztak bizalmat a felvételizők az intézménynek.

A februárban zárult jelentkezés alkalmával arról számolt be az egyetem, hogy 1172 első helyes jelentkezés érkezett. A vonalhúzás során további 200 diák zárta eredményesen a felvételi eljárást és kezdheti meg tanulmányait az intézményben. A felvételt nyert hallgatók száma 1373 fő, ez a 2022-es felvettek számának 234 százaléka.

A Dunaújvárosi Egyetem számára kiemelten fontos a műszaki képzési terület. Az anyagmérnök és gépészmérnök szakra a tavalyi általános eljáráshoz képest több mint háromszor annyi, 371 hallgató nyert felvételt és kezdheti meg a tanulmányait ősszel.

Impozáns növekedésről számolhatnak be az informatika területén is: a gazdaságinformatikus és a mérnökinformatikus képzésekre kétszer annyi hallgató nyert felvételt, mint az előző esztendőben.

Tovább növekedett a népszerűsége a társadalom- és gazdaságtudományi, továbbá a pedagógusi képzéseknek is: a felvett jelentkezők száma 94 százalékkal emelkedett – olvasható az intézmény honlapján.