Elkészült az összekötő út

Befejeződött a Cseresznyési út és a Vácika utca közötti összekötő út kivitelezése. 2020-ban zajlott a Vácika utca aszfaltozása, majd az utca felső részének korszerűsítési munkálatai fejeződtek be 2022 tavaszán, most pedig ez az út is elkészült.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Szabó Péter polgármester a műszaki átadáson kiemelte, fontos volt, hogy ez az út is megépüljön, mivel összeköti a lakótelepet a Cseresznyésbe vezető úttal. Mint mondta, így a Cseresznyésben élők szilárd burkolatú úton jöhetnek be a városba, illetve a lakótelepről is aszfaltozott úton közelíthető meg Cseresznyés.

Az építés során 993 méter hosszban készült 6,5 méter széles, kétrétegű aszfalt burkolatú út, mindkét oldalán zúzottköves padkával, a R.E.D.-Hungary Zrt. kivitelezésében. A beruházás megközelítőleg 285 millió forint állami támogatásból valósult meg.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Szabó Péter polgármester arról is tájékoztatott, hogy a Györkönyi utca felé vezető szakasz is átalakulóban van, kiszélesítik az útpályát, így könnyebb lesz közlekedni rajta. Az építés miatt a Györkönyi utca külterületi szakaszát ma (08.03.) teljes szélességben lezárták, ez várhatóan 2023. szeptember 10-ig így lesz. Ez idő alatt a Györkönyi utca a mélyúttól a külterületi szakaszig zsákutca.

Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, hogy a Vácika utca forgalmára vonatkozó nemrégiben megfogalmazott lakossági kérdésekre válaszolva Leber Ferenc alpolgármester, a körzet képviselője sajtótájékoztatón kifejtette az önkormányzat álláspontját. Szabó Péter hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek a lakosok nyugalmának biztosítása érdekében, és ez az összekötő út nem azért épült meg, hogy a Vácika utcára ráterelje a forgalmat. Felhívta a figyelmet, hogy a témában lakossági fórumot is tartanak augusztus 9-én 17 órakor a városháza nagytermében, ahova várják az érintett lakosságot.