Pupp Réka ötödik helyen végzett a Mesterek Tornáján

Elkezdődött a dzsúdó Hungary Masters, a három napig tartó viadalon öt kontinens 59 országának 419 versenyzője lép tatamira. Ez a verseny az egyik legerősebb a dzsúdóesemények sorában, mivel súlycsoportonként a világranglista első 36 helyezettje csap össze egymással. A magyar válogatottban három paksi versenyző is helyet kapott, Pupp Réka az 52 kg, Gercsák Szabina a 70 kg, Cirjenics Miklós pedig a -100 kg-os súlycsoportban küzd az olimpiai pontokért.

A mai napon (08.04.) a világranglistán az előkelő negyedik helyen álló Pupp Réka volt érdekelt. Az első körben a világranglista huszonkettedik helyén álló, huszonkétéves, mongol Lkhagvasuren Sosorbaram ellen küzdött. Eddig egyszer találkoztak, az idei ulánbátori Grand Slam viadalon. Akkor a bronzéremért keményen megküzdött Réka, hosszabbításban győzött egy wazaarival. Ma nem ment végig a mérkőzés, a paksi lány 3 perc 26 másodperc elteltével ipponnal verte Sosorbaramot.

Réka következő ellenfele a spanyol Lopez Sheriff Estrella volt. A világranglista tizenharmadik helyén álló, harmincéves, hispán ellen Réka az idei Antalya Grand Slamen mérkőzött utoljára, a negyeddöntőben egy wazaarival volt jobb nála. A délben lejátszott összecsapáson az ötödik percben aranyponttal győzött az ASE sportolója, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A következő ellenfél a huszonötéves, világranglista második, üzbég Diyora Keldiyorova, az idei Tbilisi Grand Slam győztese, a dohai világbajnokság elődöntőjében győzött Pupp Réka ellen. Sikerült visszavágni az üzbég lánynak, egy nagyon kemény, hajtós mérkőzésen egy wazaarival nyerni.

A döntőbe jutásért a világranglistán vezető, huszonhétéves, koszovói Krasniqi Distriát kellet legyőzni. Ellene utoljára 2021-ben, a bakui Grand Slam negyeddöntőjében nyert a paksi lány, azóta négyszer egymás után a koszovói sikerét hozta az összecsapásuk. Sajnos ezúttal sem szakadt meg a rossz sorozat, aranyponttal győzött a koszovói lány az ötödik perc közepén.

A vígaszágon a bronzéremért a világranglistán hatodik, izraeli Primo Gefen ellen mérkőzött Réka. Legutóbb tavaly találkoztak a Jerusalem Masters torna negyeddöntőjében, ahol maratoni, 10 perc 26 másodperces küzdelem után győzött az ASE versenyzője. Ezúttal sem ért véget a mérkőzés négy perc alatt, a hosszabbításban pedig az izraeli versenyző egyik akcióját wazaarinak ítélték, és ezzel megnyerte az összecsapást. Pupp Réka az ötödik helyen végzett az 52 kg-os súlycsoportban.

Holnap (08.05.) Gercsák Szabina lép szőnyegre az ASE színeiben.

Forrás: Atomerőmű Sportegyesület Facebook-oldal