Játszóteret adtak át Csámpán

Kisvonat alakú csúszdát, mászókát, valamint rugós hintát is használhatnak augusztus 4-től a gyermekek Csámpán, a közösségi ház udvarán kialakított új játszótéren. A projektet TOP-os forrásból valósították meg, mintegy kilencmillió forint értékben. Feil József részönkormányzati képviselő azt mondta, hogy a játszótérrel hiánypótló beruházás valósult meg.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Hintázhatnak, csúszdázhatnak a gyerekek a csámpai közösségi ház udvarán újonnan létrehozott játszótéren. Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, a beruházás jól mutatja, hogy a város önkormányzata folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a külső településrészekre. Kiemelte, bízik benne, hogy sok gyermek arcára csal mosolyt ez a fejlesztés.

Feil József részönkormányzati képviselő azt mondta, hiánypótló beruházás valósult meg, a játszótér kihasznált lesz. Már akkor nagy volt az érdeklődés, amikor elkezdődött az építkezés. A beruházási keret terhére már korábban megtörtént a terület kialakítása, két veszélyes fa eltávolításával.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A kivitelezést a Zo-Bau Kft. végezte. A cég négy munkatársa szerelte össze a kisvonatot, a rugós szörföt és a hintát. Siklósi Zoltán úgy tájékoztatott, hogy gyepszőnyeg került a játékok alá, ami sokkal kulturáltabb megjelenést ad a helynek, ráadásul az ütéscsillapítás is hatékonyabban valósul meg. Kiépült az öntözőrendszer is, így a nyári forróságban is biztosított lesz a gyep locsolása.

Az új játszótér TOP-os forrásból, mintegy kilencmillió forintból valósult meg. A településrészen a jövőben folytatnák a fejlesztéseket, mégpedig a közösségi ház bővítésével.