Cirjenics Miklós nem jutott be a legjobb nyolc közé

Az utolsó napjához érkezett a judo Hungary Masters, a mai napon (08.06.) Cirjenics Miklós képviselte az ASE-t a -100 kg-os súlycsoportban. A három napig tartó viadalon öt kontinens 59 országának 419 versenyzője lép tatamira, súlycsoportonként a világranglista első 36 helyezettje küzd meg egymással.

Cirjenics Mikós az első fordulóban a világranglista huszonötödik helyén álló, román színekben versenyző Asley Gonzalez ellen lépett tatamira. A paksi versenyző rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a második perc végén egy wazaarival megszerezte a vezetést. Ellenfele rövid időn belül egyenlített, de a negyedik perc elején Cirjenics újabb dobása már ippont ért.

A második körben az ukrán származású, izraeli Peter Paltchik várt rá, aki jelenleg a világranglista hatodik helyén áll. Egyenlő erők küzdelmét hozta a négyperces mérkőzésidő, ami után következett a ráadás az aranypontért. A hatodik perc elején Paltchik megdobta Cirjenicset, így az ő győzelmével ért véget a mérkőzés. A paksi versenyző búcsúzott a további küzdelmektől.

Forrás: Atomerőmű Sportegyesület Facebook-oldala